Jeu de Boules vereniging De Stetters
Een sportieve en gezellige vereniging.
 • DSC_0004
  DSC_0004
 • DSC_0006
  DSC_0006
 • DSC_0012
  DSC_0012
 • DSC_0008
  DSC_0008
 • DSC_0010
  DSC_0010
 • DSC_0011
  DSC_0011

De bovenste foto's zijn van het dames-herendubbeltoernooi van 7 september 2019 .

Clubkampioenschappen Dames- en herendubbel 2019

Op 7 september jl. zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen gespeeld voor  dames- en herendubbelteams. In totaal hadden zich hiervoor 9 dames teams en 11 heren teams ingeschreven. Omdat  zowel voor de dames en als voor de heren een oneven aantal had ingeschreven zou dit betekenen dat per speelronde steeds twee  teams niet zouden kunnen meespelen. De toernooicommissie heeft Rob Kabel en Joop Holt bereid gevonden om bij de damesdubbel mee te spelen waarmee het probleem van bankzitters was opgelost. Hulde aan Rob en Joop. Jammer dat we niet 2 mooie damespruiken hadden voor deze mannen, nog een rok daarbij aan zou te ver gaan want dat zien we bij de dames ook maar zelden. Aan het meedoen van de heren bij de dames zat wel de restrictie dat indien Joop en Rob op de eerste plaats zouden eindigen, zij  wel de eerste prijs in ontvangst zouden mogen nemen maar het als tweede geplaatste “echte”damesteam zou dan als clubkampioen worden uitgeroepen. Daar kon natuurlijk iedereen mee instemmen.

Het toernooi werd gespeeld over totaal 4 partijen,  te spelen in 2 partijen van maximaal 50 minuten  en 2  zonder tijdslimiet in de middag. Op basis van het resultaat  van de  eerste 2 partijen speelde men vervolgens nog 2 partijen  in de winnaar- of verliezerspoule.

De weersverwachting was niet al te best, er werd enige regen voorspeld en die kwam er ook tijdens de 2e partij in de morgen. Het spel werd tijdelijk even onderbroken en nadat de bui was overgedreven werd er nog 10 minuten aan resterende tijd gegeven.

In de middag werd dan de eindstrijd gespeeld voor de uiteindelijke clubkampioenen, waarbij in de laatste speelronde zowel een heren- als een damesdubbel een behoorlijke uitloop hadden. Zelf zat ik  te kijken naar de wedstrijd Lyda Zeeman en Paula Rumping  tegen Anna Lind en Christina Biveroni. Het was een spannende en mooie partij, Anna en Christina stonden met 0-9 achter en wisten dit om te zetten in een voorsprong van 10-9, waarna in de laatste mene de winst uiteindelijk naar Lyda en Paula en daarmee terecht de clubkampioenen werden in het damesdubbel. Mooi was het enthousiasme dat van de gezichten van de dames afstraalde tijdens deze partij.


Clubkampioenen 2019

 Damesdubbel : Lyda Zeeman, Paula Rumping,  4 winstpartijen , Saldo 29
Herendubbel: Kees den Uijl, Joop Vendel


Het was een prachtig dubbelkampioenschap, met alle lof, uiteraard aan ons zelf,  (zoals Ellen v/d Werf altijd zo mooi kan zeggen), met dank aan de toernooicommissie, de dames en heren achter de bar, de dames die alle mooie prijzen bij elkaar hebben vergaard en de park onder onderhouders en niet te vergeten de fotograaf voor de leuke plaatjes.

 Iedereen bedankt.

Ik hoop dat er volgend jaar meer teams voor het  toernooi zullen inschrijven, We zaten nu met een deelname van 40 leden  net onder de 40%  van het totale ledenbestand. We maken ons sterk om volgend jaar 60% van de leden op de baan te krijgen, daarvoor nodig ik iedereen uit om dit te bereiken.

Henne Molenaar


 


 

Invitatietoernooi, 17 augustus 2019       

 

 

Ik lig heerlijk te luieren op het Egmondse strand, terwijl zeemeeuwen zonder ook maar één vleugelslag te doen boven de toppen van de eerste duinenrij scheren en het ene na het andere vliegtuig dikke witte strepen strepen trekt in de strak blauwe lucht. Naast mij ligt een blocnote met een paar steekwoorden over het afgelopen zaterdag gehouden Invitatietoernooi van de Stetters. Zal proberen iets op papier te krijgen over dit evenement.   

 

 

Het was toen een heel ander weertje, een druilerig ochtendgrijs en met af en toe een fikse bui. Op het park aangekomen was het al een drukte van belang in de kantine en op de banen stonden hier en daar wat teams in te spelen of werden enkele Invitees nog snel geleerd hoe zij een jeu de boulebal moeten gooien. Ondanks de regen lagen de banen er prima bij, het park in vlaggen getooid voor een extra feestelijk tintje.   

 

 

Zoals gewoonlijk werden de deelnemers onthaald op koffie met een koekje, aan de wedstrijdtafel was het al een drukte van belang.   

 

 

Even voor half 11 worden de deelnemers door de toernooicommissie welkom geheten, 37 teams hebben zich ingeschreven, een oneven aantal dus helaas één vrijloting per speelronde..   

 

 

Volgens spreekstalmeester Kees de Uijl is dit toch wel het aller..... allereerste Invitatietoernooi dat met regen begint. Maar... verzekert hij, het wordt een keer droog en gelijk had hij.  

 

 

Verder werd er gewezen op de overvolle prijzentafel, voor iedereen één prijs (dus blijven zitten tot na de prijsuitreiking) De clubsponsors werden nog even in het zonnetje gezet voor hun financiele bijdrage. Verder werden alvast alle commissieleden die deze dag weer mogelijk hebben gemaakt van harte bedankt. (Zonder bestuur en commissies, GEEN club)   

 

 

Het invitatietoernooi is een echt gezelligheidstoernooi. Trotse opa's of oma's met hun kleinkind, pa of moe met zoon of dochter, zomaar met een kennis of wie dan ook. Ik zag een trotse oma met haar kleinzoon met speciaal voor deze dag getooid met een grote hanekam op z'n hoofd.   

 

 

Zelf heb ik gespeeld met mijn zoon Eric, die een paar dagen daarvoor net voor het eerst van z'n leven een boule in z'n hand heeft gehad, resultaat van ons spel was minder dan we vooraf hadden gehoopt, maar toch hebben we ervan genoten. We begonnen de partij tegen de uiteindelijke winnaars van het toernooi met 3 punten in de 1e mene, komt de toernooileiding naar buiten met uitdrukkelijke mededeling dat het startsein voor deze ronde nog niet was gegeven dus stoppen. Na opnieuw begonnen te zijn, hebben wij echter geen punt kunnen scoren. Resultaat 0-13. Meedoen is belangrijker dan winnen.,   

 

 

Tijdens het spelen werd rondgegaan met een dienblad snacks waar iedereen het spel wel even wilde onderbreken, tussen de wedstrijden door kon me voor eten en drinken terecht in de kantine en in snackbar de “Stetters”.   

 

 

Na afloop de prijsuitreiking. Menigeen had gedurende de dag al met steelse blikken naar de prijzentafel gekeken en wellicht dat dees of geen al de lokatie van zijn begeerde prijs in zijn of haar koppie had opgeslagen.  

 

 

Zelf had ik het geluk om de 25e prijs te mogen pakken, het betrof een fietsivoorlichtje en fietsbel, (met dank aan de sponsor)zodat ik, na 25 jaar zonder gereden te hebben, toch nog veilig op weg kan.   

 

 

Niet onbelangrijk is het vermelden van de winnende teams:  

 

 

1e prijs:          Jaap Stengs en Siem Stengs  

 

 

2e prijs:          Hans Hollenberg en Margreet van Kessel  

 

 

3e prijs:          Ber Kuijs en Jelly Kuijs       

 

 

De reacties die ik tijdens en na het toernooi heb opgevangen zijn zonder uitzondering positief. Schrijf vooral weer in voor het volgende invitatietoernooi, verder hoop ik dat de club een aantal nieuwe leden aan dit invitatietoernooi mag overhouden.   

 

 

Henne Molenaar 

 

Dames Dubbel

 

 


Wanneer?      :   zaterdag 7 september

    

Hoe Laat?      :  zaterdag 10.00 uur

                   melden bij wedstrijdtafel


Start wedstrijd :   zaterdag om 10.30 uur

          

Spelsysteem    : dames dubbel

                                   2 voorgelote partijen

                          Daarna

                        2 partijen W–W en V-V

                        Alle partijen tellen mee voor de

                        Einduitslag.                        

                                  

Voor wie?       : alle leden van “De Stetters”

Kosten          : € 2,00 per doublette

Inschrijven     : dit kan t/m woensdag 4 september

 Prijzen         : plaquette en in natura

 

      Wedstrijdleiding:

Kees den Uijl (tel: 652101)

               &

Ellen van der Werf (tel: 654086)

 

Prijzen: Nel Stengs en Wil Meijne

 

 Inschrijven kan ook telefonisch maar ook op de lijst in de kantine.

                               

                                                        

Heren DubbelWanneer?      
: zaterdag 7 september

 

Hoe Laat?         : zaterdag 10.00 uur melden

                              (bij de wedstrijdtafel)


Start wedstrijd :  zaterdag om 10.30 uur

          

Spelsysteem      : heren dubbel

                   2 voorgelote partijen

                     Daarna

                   2 partijen W-W en V-V

                     Alle partijen tellen mee voor de

                     Einduitslag

 

Voor wie?          :  alle leden van “De Stetters”

 

Kosten               : € 2,00 per doublette

 

Inschrijven       :  dit kan t/m woensdag 4 september

 

Prijzen              :  plaquette en in natura

 

    Wedstrijdleiding:

Kees den Uijl (tel: 652101)

               &

Ellen van der Werf (tel: 654086)

 

Prijzen: Nel Stengs en Wil Meijne

Inschrijven kan ook telefonisch maar ook op de lijst in de kantine.