Jeu de Boules vereniging De Stetters
Een sportieve en gezellige vereniging.

Alle wetenswaardigheden van onze 2 teams.

Onze teams:

 


Op basis van de aanmeldingen hebben we besloten dit jaar voor de NPC met twee teams in te schrijven.
 
De teams zijn als volgt samengesteld:
 
Team 1 bestaat uit

 • Jaap Stengs (team captain)
 • Nel Stengs
 • Els Hummel (NPC coördinator)
 • Ann Dijkman
 • Hans Hollenberg
 • Lyda Zeeman
 • Bal Lute (reserve)
 • Joop de Wit (reserve)

Team 2 bestaat uit:

 • Cees Bakker (team captain)
 • Anne Bleyendaal
 • Gerard Meijer
 • Berry Suanet
 • Kees Zonneveld
 • Angela Stork
 • Anna Lind (reserve)
 • Thea Jansen (reserve)
 • Jeanette de Groot (reserve)

Verder kan voor incidentele reserves natuurlijk geput worden uit ieder met een W-licentie.


Tevens hebben we besloten om onze thuiswedstrijden indien die door weersomstandigheden niet in Castricum gespeeld kunnen worden te spelen in de hal van Les Boules Fleuries in Lisse.
In een overleg tussen de beide teamcaptains en Els Hummel, als NPC coördinator, zal besloten worden of er moet worden uitgeweken. Els Hummel neemt dan contact op met Lisse.
Wij streven er naar zo veel mogelijk de thuiswedstrijden voor beide teams op dezelfde datum te hebben.

met vriendelijke groeten Jaap Stengs

 (wedstrijdleider)ZOMERAVOND CLUB ONTMOETINGEN (ZACO)

 

Dit zijn onderlinge wedstrijden tussen clubs in Noord Holland van het district Noord-West.

De Stetters doen hier voor de eerste keer met veel enthousiasme aan mee. Er worden 3 x 2 doubletten gespeeld, waarvan de samenstelling niet wordt gewisseld. Inmiddels zijn er  5 wedstrijden gespeeld waarvan er drie winnend zijn afgesloten.

Maandag 25 juni was het onze vijfde wedstrijd tegen de METEOOR uit Amsterdam op eigen terrein. We starten altijd eerst met een kopje koffie, even ingooien en tegen half acht gaan we van start. Volgens het wedstrijd reglement, spelen we partijen van 50 minuten (we hebben een kookwekker naast het veld staan). Als de 50 minuten om zijn en de partij nog niet is uit is, mag de mene uitgespeeld worden en daarna mogen er nog twee menes worden gespeeld om de wedstrijd af te ronden. Over het algemeen is de wedstrijd dan wel gespeeld.

25 juni zijn we met de doublets Gerard Meijer – Berry Suanet, Cees Bakker – Kees Zonneveld en Lyda Zeeman en Els Hummel van start gegaan. De eerste ronde werd alleen door Lyda en Els winnend afgesloten en keken we na de eerste ronde tegen een 1 – 2 achterstand aan. Nog niets aan de hand en na een korte pauze zijn we met goede moed aan de tweede ronde begonnen. Helaas ook werd deze ronde alleen door Lyda en Els winnend afgesloten en keken we inmiddels tegen een 2 -4 achterstand aan.

Om deze avond te winnend af te sluiten moesten alle drie doubletten gewonnen worden. Cees en Kees eindigde met een 13 – 5 en de eerste is binnen. Gerard en Berry die het de hele avond moeilijk hadden konden opeens de knop omdraaien en wonnen met 13 – 0 en ook de tweede partij is binnen. Nu werd het spannend want Lyda en Els kwamen van een 11 – 0 voorsprong opeens op een stand van 11 -5 terecht en de tegenstander probeerde er alles aan te doen om deze partij om te draaien. Inmiddels is de kookwekker afgegaan en hebben we nog twee menes te spelen. Na nog twee spannende menes ging toch de partij naar Lyda en Els met 13 – 7 en konden we opgelucht adem halen, de wedstrijd van die avond werd met 5 – 4 voor de Stetters winnend afgesloten.

 

5 augustus 2018

JBV DE STETTERS – JBV SCHOORL

Het is weer een prachtige zomeravond, we spelen op eigen terrein en het is inmiddels alweer onze negende wedstrijd. Opgesteld staan vanavond An Dijkman/Gerard Meijer, Berry Suanet/Kees den Uijl, Lyda Zeeman/Els Hummel.

We hebben er zin in en de schelpen gekozen om de wedstrijden te spelen. We gaan direct voortvarend van start, team Berry en Kees sloten vrij snel de wedstrijd met een 13-1 overwinning af, Lyda en Els met 13-4 en An en Gerard verloren helaas hun partij met 5-13 en gaan we de eerste pauze in met een 2 -1 voorsprong.

Het is vanavond voor het eerst in de ZACO dat An en Gerard samen spelen, de eerste wedstrijd was het waarschijnlijk even aan elkaar wennen want de tweede partij sloten ze met een prima overwinning van 13-10 af. Berry en Kees konden hun goede spel van de eerste wedstrijd niet vasthouden en verloren met 5-13. Voor Lyda en Els werd het nog spannend, binnen no time stonden ze met 0-6 achter en moesten alles uit de kast halen om de wedstrijd te draaien. Bij de bel van de 50 minuten was het inmiddels 6-8 geworden en waren er nog twee menes over om het tij te keren. Helaas lukte dit niet en verloren ze met 1 punt verschil. De stand wordt dan afgerond en werd het 12-13. De tweede pauze gaan we dus in met een stand van 3-3.

Bij de start van de derde partij stonden we allen weer op scherp en Lyda en Els speelden een snelle partij en in drie menes werd er met 13-0 gewonnen. Om de avond winnend af te sluiten moest er dus minimaal nog een wedstrijd gewonnen worden. Berry en Kees begonnen niet echt goed en stonden na 20 minuten tegen een 0-6 achterstand aan te kijken. Ze konden zichzelf weer herpakken en sloten de wedstrijd binnen de tijd met 13-6 af en was de winst voor de avond dus al binnen. An en Gerard stonden een prima wedstrijd te spelen tegen het sterke koppel van Schoorl en hadden de verlenging na de bel nodig om de wedstrijd met een prachtige 13-5 naar hun toe te trekken.

Een prachtige 6-3 overwinning en we mogen trots op ons team zijn.

De Stetters doen het erg goed in de ZACO en staan momenteel op de derde plaats.

    
Els Hummel.

 

 

NPC wedstrijden 2018 / 2019TEAM 1

TEAM 2

TEGEN
4007/701701

5009/701702


zaterdag 29   september 2018

uit


ASV Celeritas 2

Alkmaar

Klaas Bootpad 8

zaterdag 29   september 2018


thuis

De Boel de Boule 2

zaterdag 13   oktober 2018

thuis


Meteoor 1zaterdag 13   oktober 2018


uit

De Spaanse Ruiter 3

Nieuw Vennep

Wikkestraat 45zaterdag 27   oktober 2018

thuis


PUK 3zaterdag 27   oktober 2018


thuis

JBV Bulderbaan 2

zaterdag 10   november 2018

uit


ELZA-Boules 2

Beverwijk

Laan van Meerestein 1

zaterdag 10   november 2018


uit

JdB vereniging OSB 1

Bodegraven

Groene Zoom 6zaterdag 8   december 2018

VRIJ

zaterdag 8   december 2018


thuis

De Gouden Gooi 1

zaterdag 22   december 2018

uit


Petanque Club Ca Roule 2

Heerhugowaard

De Vork 6

zaterdag 22   december 2018


uit

Petanque Lijnden 1

Lijnden

Schipholweg 649zaterdag 5 januari   2019

uit


Petanque Club Ca Roule 1

Heerhugowaard

De Vork 6

zaterdag 5 januari   2019


thuis

PV de Permer Boules 1

zaterdag 19   januari 2019

thuis


ASV Celeritas 2zaterdag 19   januari 2019


uit

De Boel de Boule 2

Roelofarendsveen

Sportpad 4zaterdag 2   februari 2019

uit


Meteoor 1

Amsterdam

Perenpad 3

zaterdag 2   februari 2019


thuis

De Spaanse Ruiter 3

zaterdag 16   februari 2019

uit


PUK 3

Haarlem

Van der Aartweg 31

zaterdag 16   februari 2019


uit

JBV Bulderbaan 2

Amstelveen

Broerseparkzaterdag 23   februari 2019

thuis


ELZA-Boules 2zaterdag 23   februari 2019


thuis

JdB vereniging OSB 1

zaterdag 9 maart   2019

VRIJ

zaterdag 9 maart   2019


uit

De Gouden Gooi 1

Haarlem

Belgielaan 6zaterdag 23 maart   2019

thuis


Petanque Club Ca Roule 2zaterdag 23 maart   2019


thuis

Petanque Lijnden 1

zaterdag 6 april   2019

thuis


Petanque Club Ca Roule 1zaterdag 6 april   2019


uit

PV de Permer Boules 1

Purmerend

Flevostraat 253

     


NATIONALE PETANQUE COMPETITIE 2017 - 2018

JdB De Stetters 1 overtuigend gewonnen van JBV Bulderbaan 2 met 8 - 0

Zaterdagmorgen weer op pad naar Haarlem waar onze uitwedstrijd werd gespeeld. Dit keer met twee invallers omdat Hans Hollenberg ziek was en Bal Lute afwezig. Lyda Zeeman en Joop de Wit waren de invallers, dank hiervoor.

De doublettepartij in de eerste ronde spelend met Nel en Jaap Stengs werd met alle gemak door dit goed op elkaar ingespeelde team gewonnen met 13-5. An Dijkman en Joop de Wit voor het eerst samen spelend en in de eerste paar menes nog wat zoekend naar een goed samenspel, werd uiteindelijk ook met 13 – 8 gewonnen. Els Hummel en Lyda Zeeman wonnen de partij met 13-6 door een sterk spelende Lyda en een nog wat naar spelritme zoekende Els in de eerste ronde.

De eerste triplet gespeeld door Els, Lyda en Joop werd gewonnen met 13 – 6 door een goed samenspel van dit gelegenheidskoppel. De tweede triplet gespeeld door Jaap, Nel en An werd met 13 – 9 gewonnen. Halverwege het spel riep An het gaat hier niet goed en na even een paar spannende menes werd ook deze partij binnen gehaald.

Na de triplets stonden we met 5 – 0 voor en al zeker van de winst van die dag en konden we ontspannend de laatste drie wedstrijden gaan spelen. Nel en Jaap wederom een 13 -5 overwinning, An en Joop ook een 13 – 5 overwinning en Els en Lyda een 13 – 2 overwinning.

Dit was alweer de elfde partij in de competitie en er zijn er nog drie te gaan. Momenteel staan we stevig op de tweede plaats, die we veroverd hebben met goed en sterk samenspel. In de loop van de competitie zijn we steeds meer een hecht en op elkaar ingespeeld team geworden.

De laatste drie wedstrijden zullen, als het mooi weer is op eigen speelveld in Castricum gespeeld worden. Hierbij zijn altijd twee of meerdere teams aanwezig en zou het erg leuk zijn als wij hierbij door de andere leden worden aangemoedigd.

Els Hummel  

Er zijn 3 nieuwe teams gevormd.


Het NPC team had een verdiend uitje.