Jeu de Boules vereniging De Stetters
Een sportieve en gezellige vereniging.

 

Nieuwjaarsbijeenkomst van de Stetters

De aftrap voor een nieuw boulejaar is genomen door op zondag 6 januari 2019 een bijeenkomst te houden in het clubhuis.
Welgemeende wensen worden uitgewisseld. Een gezellig geroezemoes en de geur van koffie en oliebollen vullen de ruimte. Het is langzamerhand een traditie dat Carry en Wietske achter de toog staan, ditmaal gestoken in prachtige hertentruien met een diadeem op het hoofd als gewei.
Iets over half twaalf begint het Oliebollentoernooi over 3 ronden met een tijdslimiet van 50 minuten per partij. Bij gelijke stand volgt er nog 1 mène.
Zo’n tijdslimiet blijkt heel goed te werken. Men pauzeert gezamenlijk en hoeft niet te wachten tot langer durende partijen afgelopen zijn. Bovendien is aan het eind van de speelmiddag ieder ongeveer terzelfder tijd klaar en kan men nog even nakouten.
Fantastisch gezicht weer, zoveel mensen met hun geliefde spel bezig te zien.
Het is aangenaam weer, warm bijna voor de tijd van het jaar en alle guurheid lijkt voorgoed verbannen.
Na harde, maar faire strijd wordt Lyda Zeeman de nieuwe oliebollenkampioene met het onwaarschijnlijke aantal van 3 gewonnen en 35 pluspunten.
De door Nel en Wil bijeengebrachte prijzen vallen toe aan de 6 hoogst geeindigden, die trouwens ook de zes zijn met 3 gewonnen partijen.
Daarnaast zijn er 6 prijzen voor degenen die precies in de middenmoot staan èn prijzen voor de 5 laagst geeindigden. Dat is voor sommige deelnemers een grote verassing. Tineke zorgt ook voor een verrassing door te claimen dat zij ook 3 partijen gewonnen heeft. Dat blijkt toch niet waar, maar wat wil je ook als je Glorie heet.
Hans zette als vanouds menigeen op de gevoelige plaat, waaronder de 6 toppers. Cor overhandigt als kampioen van vorig jaar de wisseltrofee aan Lyda.
Op het eind is bijna iedereen nog aanwezig en drinkt op kosten van de zaak nog een glaasje Amaretto en peuzelt een door Gerard G gebrouwen bitterbal op.
t’is mooi ewes.                                                                                         Kees den Uijl